Tips / Länkar

Här får du tips om återkommande evenemang och annat smått och gott i närheten av Handens Hus

Mötesplats Kinnekulle

Här får du information om vad vi tänker hitta på i framtiden. Mötesplats Kinnekulle är nätverket bakom aktiviteter som Vårrundan och Returrundan. Ett nätverk som utvecklar mycket annat som vi aktörer kan bjuda besökare till Kinnekulle på.
www.motesplatskinnekulle.se

Vårrunda på Kinnekulle

Första hela helgen i maj har vi en konst- och hantverksrunda på Kinnekulle, där över 80 aktörer är med och visar sina produkter. Den helgen är det stor fest där alla ska känna sig välkomna och omhändertagna.

Höstrundan – första hela helgen i september

Returrundan på Kinnekulle byter namn till Höstrundan
I vår butik finns vävda textilier, antikt och trädgårdsinspiration. Under returrundan brukar vi förutom antikt ge lite ideér om hur man kan återanvända material eller saker.

Alltid någon ny idé – allt från vävstolar som blir arbetsbänkar i trädgården, spillvirke blir parkbänk att sitta på eller byråer som blir dockskåp. Vad det blir under det närmaste året får bli en överraskning som du som besökare inte kommer att missa.

VÄLKOMNA!

Destination Läckö-Kinnekulle

Här finner du bra information om Kinnekullebygden. Här hittar du det du behöver  från boende, matställen, tips på sevärdheter samt shopping med mera.

Turistinformation www.lackokinnekulle.se

Mötesplats Trädgård

Under sommaren har mötesplats Trädgård öppna trädgårdar runt om i Skaraborg.  Datum för dessa dagar i år är 14 juni, 12 juli och 16 aug. Mera information finner du på Mötesplats Trädgårds hemsida

motesplatstradgard.se

Välkommen att även besöka Handens Hus på din trädgårdsrunda för att kanske  köpa något nytt till din trädgård eller  en glass till kaffet.

Trädgårdsresan med Bifonden

Här finns det trädgårdar i VästSverige som är öppna för besök samt information hur man kan stimulera och hjälpa med att få till ett aktivt insektsliv i sin trädgård. Det projektet går under namnet Bifonden där man stödjer verksamheten med att köpa skriften i butiken eller sätta in pengar via Swisch på telefon 123-456 36 23

tradgardsresan.se

Nätverket Vävformgivning

En ideell förening i Västra Götaland som vill samla vävintresserade. Där man utvecklas i formgivning och vävning genom föreläsningar och kurser och har gemensamma utställningar.
www.vavformgivning.se

Läs boken om vårt vävnätverk

Tråden den sköraLäs boken om vårt vävnätverk samlat med textilhistoria, vävsedlar och profiler inom västsvensk textilhantverk. Boken är ett mycket fin beskrivning av kvinnligt hantverkskunnande genom tiderna fram till dagens moderna vävformgivning. Finns till salu i butiken för 250 kronor och är rikligt illustrerad med vackra fotografier och är en perfekt gåva till den textilintresserade. Gå gärna in Nätverket vävformgivnings hemsida för mer information. (Länk ovan)

Linnefrotté

20130718-8552Frottéhanddukar med lin i öglorna har en unik uppsugningsförmåga och en skön massageeffekt.

Vi har:

  • handdukar – 50-70 cm
  • badlakan – 70-140 cm
  • tvättvante

Vi har också en fransk handgjord tvål tillverkad efter gammalt recept. Unna dig en skön produkt i naturmaterial. Vi har även fläckbortagningstvål.

Badlakan, handdukar och sjalar från Växbo Lin

20130718-8557Vi säljer också några utvalda produkter från Växbo Lin i Hälsingland Deras hellinne är fantastiskt, vi har deras stora generösa badlakan och disktrasorna i många vackra färger. Nytt från 2015 har vi också sjalar helt i lin med vårens färger. Finns även passande för herrar.

Biosfärområde Vänerskärgården Kinnekulle

Vi nu är Sveriges andra biosfärområde, man kan bli medlem för en billig peng och få medlemsbrev i sin dator några gånger om året.
www.vanerkulle.se

Kinnekulle Hembygdsförening

Vill du utforska bygden och dess historia så besök gärna denna fina hemsida. Mycket bra information och också beskrivningar av Gods, gårdar och hus i våra byar runt om Kinnekulle. kinnekullehembygd.se

Julstämning i Handens Hus

I slutet av november har vi öppet 12:00- 17:00 och vi bjuder på glögg, pepparkakor samt värmande brasa. Du kanske hittar en julklapp till dig själv eller andra.