Tips

Här får du tips om återkommande evenemang och annat smått och gott i vår närhet.

Vårrunda på Kinnekulle

Första hela helgen i maj har vi en konst- och hantverksrunda på Kinnekulle, där över 80 aktörer är med och visar sina produkter. Den helgen är det stor fest där alla ska känna sig välkomna och omhändertagna.

Tips på annat under vårrundan

Lena ställer ut textil konsthantverk med Nätverket Vävformgivning på Kollängens Tingshus under Vårrundan. Temat är Ull och utställningen heter ”I Skogens djup”. Utställningen pågår under maj månad. FÖr mer information kan ni söka på Kollängens Tingshus hemsida.

 

Höstrundan – första hela helgen i september

Returrundan på Kinnekulle byter namn till Höstrundan
I vår butik finns vävda textilier, antikt och trädgårdsinspiration. Under returrundan brukar vi förutom antikt ge lite ideér om hur man kan återanvända material eller saker.

Alltid någon ny idé – allt från vävstolar som blir arbetsbänkar i trädgården, spillvirke blir parkbänk att sitta på eller byråer som blir dockskåp. Vad det blir under det närmaste året får bli en överraskning som du som besökare inte kommer att missa.

VÄLKOMNA!

Mötesplats Trädgård

Under sommaren har vi också vår privata trädgård öppen för besökare inom organisationen Mötesplats trädgård. Välkommen att besöka Handens Hus och Hisingsgården för att prata med Lena eller andra i familjen om trädgård eller bara uppleva hur vi har det. Butiken är naturligtvis också öppen. Datum för årets öppen trädgård hos oss är 15 juli och 12 aug

IMG_4653

Läs boken om vårt vävnätverk

Tråden den sköraLäs boken om vårt vävnätverk samlat med textilhistoria, vävsedlar och profiler inom västsvensk textilhantverk. Boken är ett mycket fin beskrivning av kvinnligt hantverkskunnande genom tiderna fram till dagens moderna vävformgivning. Finns till salu i butiken för 250 kronor och är rikligt illustrerad med vackra fotografier och är en perfekt gåva till den textilintresserade. Gå gärna in Nätverket vävformgivnings hemsida för mer information. www.vavformgivning.se

Linnefrotté

20130718-8552Frottéhanddukar med lin i öglorna har en unik uppsugningsförmåga och en skön massageeffekt.

Vi har:

  • handdukar – 50-70 cm
  • badlakan – 70-140 cm
  • tvättvante

Vi har också en fransk handgjord tvål tillverkad efter gammalt recept. Unna dig en skön produkt i naturmaterial. Vi har även fläckbortagningstvål.

Badlakan, handdukar och sjalar från Växbo Lin

20130718-8557Vi säljer också några utvalda produkter från Växbo Lin i Hälsingland Deras hellinne är fantastiskt, vi har deras stora generösa badlakan och disktrasorna i många vackra färger. Nytt från 2015 har vi också sjalar helt i lin med vårens färger. Finns även passande för herrar.

Julstämning i Handens Hus

I slutet av november har vi öppet 12:00- 17:00 och vi bjuder på glögg, pepparkakor samt värmande brasa. Du kanske hittar en julklapp till dig själv eller andra.