Tips

Här får du tips om återkommande evenemang och annat smått och gott i vår närhet.

Vårrunda på Kinnekulle

Första hela helgen i maj har vi en konst- och hantverksrunda på Kinnekulle, där över 80 aktörer är med och visar sina produkter. Den helgen är det stor fest där alla ska känna sig välkomna och omhändertagna.

IMG_4653Returrundan på Kinnekulle
Den tredje helgen i september är det returrunda på Kinnekulle. 35 aktörer presenterar olika teman och verksamheter med inriktning mot återanvändning, byggnadsvård, loppisar m.m.

Läs boken om vårt vävnätverk

Tråden den sköraLäs boken om vårt vävnätverk samlat med textilhistoria, vävsedlar och profiler inom västsvensk textilhantverk. Boken är ett mycket fin beskrivning av kvinnligt hantverkskunnande genom tiderna fram till dagens moderna vävformgivning. Finns till salu i butiken för 250 kronor och är rikligt illustrerad med vackra fotografier och är en perfekt gåva till den textilintresserade. Gå gärna in Nätverket vävformgivnings hemsida för mer information. www.vavformgivning.se

Linnefrotté

20130718-8552Frottéhanddukar med lin i öglorna har en unik uppsugningsförmåga och en skön massageeffekt.

Vi har:

  • handdukar – 50-70 cm
  • badlakan – 70-140 cm
  • tvättvante

Vi har också en fransk handgjord tvål tillverkad efter gammalt recept. Unna dig en skön produkt i naturmaterial. Vi har även fläckbortagningstvål.

Badlakan, handdukar och sjalar från Växbo Lin

20130718-8557Vi säljer också några utvalda produkter från Växbo Lin i Hälsingland Deras hellinne är fantastiskt, vi har deras stora generösa badlakan och disktrasorna i många vackra färger. Nytt från 2015 har vi också sjalar helt i lin med vårens färger. Finns även passande för herrar.

Julstämning i Handens Hus

I slutet av november har vi öppet 12:00- 17:00 och vi bjuder på glögg, pepparkakor samt värmande brasa. Du kanske hittar en julklapp till dig själv eller andra.